Φροντίδα ξηρής επιδερμίδας με φυτικά έλαια

Η ξηρή επιδερμίδα υποφέρει από έλλειψη λαδιού, δηλαδή λιπαρών οξέων, σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας : έλλειψη σε κεραμίδες, σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και σε συμπλέγματα λιπιδίων της μεσοκυττάριας ύλης. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ σημαντική και χρόνια απώλεια σε νερό. Επιπλέον η ξηρή επιδερμίδα δεν μπορεί να παίξει το ρόλο της ως φράγμα επειδή το υδρολιπιδικό φιλμ είναι κακής ποιότητας. Για κληρονομικούς λόγους είναι μειωμένη η παραγωγή σμήγματος. Η επιδερμίδα ερεθίζεται εύκολα και χάνει τα κύτταρα της, είναι τραχιά στην υφή.

Συμβουλές για την ξηρή επιδερμίδα

Χρησιμοποιείτε μετά από την συνήθη περιποίηση σας φυτικό λάδι Μποράγκο ή Νυχτολούλουδο (ΒΙΟ πιστοποιημένα, ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ και όχι ραφιναρισμένα) που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-6 και -9 που βοηθούν την παραγωγή ποιοτικών λιπιδίων της επιδερμίδας. Επαλείψτε τα λάδια αφού τα θερμάνετε στα χέρια σας μετά το μπάνιο ή το ντους.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε Μποράγκο ή Νυχτολούλουδο στις συνήθεις  λοσιόν σας σώματος ή στην καθαριστική σας φροντίδα, προσέχοντας αυτά να είναι απαλά και να μην περιέχουν ορυκτέλαια (παραφίνη) που δεν είναι χρήσιμα για την ξηρή επιδερμίδα.

Χρησιμοποιείστε κατά προτίμηση για να πλυθείτε με σαπούνι χωρίς σαπούνι που δεν ξηραίνει την επιδερμίδα ή μία λοσιόν. Επίσης κάντε συστηματική μία απολέπιση ή απλά τρίψτε την επιδερμίδα με ένα γάντι μπάνιου για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα ώστε να εισχωρήσει καλύτερα το λάδι Μποράγκο ή η λοσιόν σώματος.

Είναι ανώφελο να προσθέτετε τόνους κρέμας ή λοσιόν σε νεκρά κύτταρα.

Αγορά φυτικών ελαίων πιστοποιημένων ΒΙΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ATHINAROM : Πλατεία ΨΥΡΡΗ  – Παλλάδος 21 (μετρό Μοναστηράκι)

τηλ 210 7242151 – τηλ 210 6911022.  Μετρό Μοναστηράκι 

www.athinarom.gr

Advertisements