Προσέξτε όταν φτιάχνετε χειροποίητο σαπούνι

ftiaxno_sapoyni_athinarom

Οδηγίες ασφαλείας

Η παρασκευή σαπουνιού με τη ψυχρή μέθοδο απαιτεί τη χρήση καυστικής σόδας η οποία μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν σεβασθούν οι οδηγίες ασφαλείας. Είναι προϊόν διαβρωτικό το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα εγκαύματα. Είτε είστε αρχάριοι, είτε έχετε χρησιμοποιήσει ήδη καυστική σόδα σε συνταγές, πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί και να ακολουθείτε τις ακόλουθες οδηγίες για την  ασφάλειά σας και την  ασφάλεια άλλων που πιθανώς βρίσκονται στο εργαστήριο:

–          Φοράτε προστατευτικά γυαλιά, γάντια, μακριά μανίκια, μακρύ παντελόνι και κλειστά παπούτσια.

–          Μη χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα αλουμινίου γιατί η σόδα θα τα διαβρώσει. Προτιμήστε σκεύη ανοξείδωτα, από εμαγιέ ή πλαστικά ανθεκτικά στη θερμότητα.

–          Απαγορεύετε αυστηρώς σε παιδιά και κατοικίδια ζώα την είσοδο στο εργαστήριό σας κατά τη διάρκεια της παρασκευής σαπουνιού.

–          Αποθηκεύετε τη καυστική σόδα σε χώρο που μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα δεν έχουν πρόσβαση. Τοποθετήστε στη συσκευασία ετικέτα που εξηγεί τι περιέχεται. Ετικέτες με σήματα ότι το προϊόν που περιέχεται είναι τοξικό και επικίνδυνο προτιμούνται γιατί είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να καταλάβουν ότι πρόκειται για ουσία που πρέπει να αποφεύγεται.

–          Αναμιγνύετε τη σόδα με το νερό σε σκεύος που να αερίζεται καλά. Αν δεν έχετε τέτοιο σκεύος, φορέστε μάσκα που σας προστατεύει από τις αναθυμιάσεις που παράγονται από τη μίξη.

–          Χύνετε πάντα τη σόδα στο νερό και ποτέ το αντίστροφο. Αν χύσετε νερό σε ξηρή καυστική σόδα είναι πιθανό να ζεσταθεί τόσο πολύ που θα χυθεί.

–          Αν έρθει το δέρμα σας σε άμεση επαφή με τη σόδα ή το διάλυμα σόδας, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Αν η σόδα έρθει σε επαφή με τα μάτια σας, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και μιλήστε αμέσως με τον γιατρό σας. Σε περίπτωση κατάποσης της σόδας, πιείτε λίγο νερό και πηγαίνετε κατευθείαν στα Επείγοντα.

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ATHINAROM : Πλατεία ΨΥΡΡΗ  – Παλλάδος 21 (μετρό Μοναστηράκι)

τηλ 210 7242151 – τηλ 210 6911022.  Μετρό Μοναστηράκι 

www.athinarom.gr

Advertisements