Μαύρο σαπούνι …Χαμάμ

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ATHINAROM : Πλατεία ΨΥΡΡΗ  – Παλλάδος 21 (μετρό Μοναστηράκι)

τηλ 210 7242151 – τηλ 210 6911022.  Μετρό Μοναστηράκι 

www.athinarom.gr

———————————————————————

Η ιστορία του

Όλα ξεκίνησαν στη Συρία, όπου το σαπούνι  Alep (σαπούνι Χαλεπίου)  εφευρέθηκε εδώ και  3000 χρόνια. Λίγο αργότερα το αντέγραψαν στο Μαρόκο όπου το επεξεργάστηκαν  και το μετέτρεψαν σε μαροκινό μαύρο σαπούνι που είναι γνωστό και ως σαπούνι  Beldi.

Έχει μορφή μια παχιάς και σκούρας ζύμης.

Τα χρώματα του ποικίλουν από πράσινο, καφέ έως μαύρο, στην πραγματικότητα εξαρτάται συχνά από το έλαιο που χρησιμοποιείται στην βάση της σύνθεσης.

Φυτικό και ελαιώδες λιπαρά το μαύρο σαπούνι  ομορφαίνει το δέρμα.  Είναι απαραίτητη περιποίηση σε χαμάμ.

Το μαύρο σαπούνι δεν είναι μόνο απολεπιστικό και καθαριστικό, αλλά επίσης κάνει πολύ απαλή την επιδερμίδα. ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

sapoyni_xamam_athinarom

Ιδιότητες και χρήση

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, το μαύρο σαπούνι είναι απολεπιστικό και ενυδατικό.

Στο χαμάμ, η χρήση του είναι ολόκληρο τελετουργικό. Ξεκινά με την ύγρανση του σώματος. Στη συνέχεια, καλύπτουμε απλόχερα με μαύρο σαπούνι το σώμα και / ή το πρόσωπο, προετοιμάζοντας έτσι την επιδερμίδα για την απολέπιση φουσκώνοντας τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, καλό είναι να περιμένουμε δέκα λεπτά για να αφήσουμε να δράσει το σαπούνι.

Κατόπιν ξεπλένουμε με άφθονο νερό και  τρίβουμε με ένα φυσικό σφουγγάρι. Και τελικά ξεπλένουμε μια τελευταία φορά.

Η απολέπιση αυτή ενεργοποιεί τη τριχοειδή και λεμφική κυκλοφορία, ενώ χαρίζει απαλή επιδερμίδα απαλλαγμένη από τις τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες.

Στην καθημερινή ζωή, αντικαθιστά φυσικό κανονικό σαπούνι ή αφρόλουτρο.

Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, η ζύμη γίνεται κρεμώδης, αλλά με λίγο αφρό. Μετά το ξέπλυμα, το δέρμα γίνεται βελούδινο και σατινέ.

Αθηνά ΚΑΜΠΑΝΗ

Προειδοποίηση: Υπάρχει ένας άλλος τύπος σαπουνιού συνήθως σε υγρή μορφή, το οποίο κάνει για καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων για το σπίτι. Ορισμένα μπορεί να περιέχουν χημικά πρόσθετα και είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη χρήση τους στο σώμα.

ygro_mavro_sapoyni_bio_athinarom

ΑΓΟΡΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΥΓΡΟΥ ΒΙΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Advertisements