Μέ σόδα ή χωρίς ; αλλά …oι Σόδες είναι τρεις…

Το ανθρακικό νάτριο ή ΣΟΔΑ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία απορρυπαντικών και καθαριστικών, αλλά και στη βιομηχανία γυαλιού και μεταλλουργίας.

Η σόδα πλυσίματος  (Na2CO3, ανθρακικό νάτριο) είναι ισχυρό διαλυτικό λιπών και καθαριστικό πολλαπλών δράσεων, απαραίτητο για ένα οικολογικό νοικοκυριό.

Η Athinarom  σας το προσφέρει σε μορφή άνυδρων κρυστάλλων, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση σε δραστική ύλη από τη τους ενυδατωμένους κρυστάλλους που κυκλοφορούν συνήθως στο εμπόριο. Η ποιότητα αυτή της σόδας ως άνυδρη «πυκνή» σκόνη σε κόκκους έχει επίσης μικρότερη τάση να συσσωματώνεται σε σβώλους που δημιουργούν οι συνήθεις ενυδατωμένοι κρύσταλλοι, είναι πιο σταθερή στο χρόνο και ευκολότερη στη χρήση.

Δεν πρέπει να συγχέουμε τη σόδα πλυσίματος με :

  • Μαγειρική Σόδα :Το διττανθρακικό νάτριο (NaHCO3), λιγότερο αλκαλικό. Κατά κάποιο τρόπο η σόδα πλυσίματος είναι ο «μεγάλος αδελφός»  της μαγειρικής σόδας  με ιδιότητες παρόμοιες αλλά πιο ισχυρή, επειδή είναι πιο αλκαλική. Προσοχή, σε αντίθεση με τη μαγειρική σόδα, η σόδα πλυσίματος είναι πάρα πολύ επιθετική για καλλυντική χρήση, προορίζεται μόνο για οικιακή και συνιστώνται πάντα γάντια όταν τη χρησιμοποιούμε.
  • Καυστικής σόδα ( ΝαΟΗ) (η οποία είναι σε υγρή μορφή, αραιωμένη, αλλά και σε σκόνη), περισσότερο αλκαλική και έντονα διαβρωτική. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή «σπιτικών» η «χειροποίητων» σαπουνιών με ψυχρή  σαπωνοποίηση

ΥΛΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΓΕΣ  www.athinarom.gr

 ATHINAROM : Πλατεία ΨΥΡΡΗ  – Παλλάδος 21 (μετρό Μοναστηράκι)

τηλ 210 7242151 – τηλ 210 6911022.  Μετρό Μοναστηράκι 

www.athinarom.gr

51

Advertisements