Είδη Trace στη σαπωνοποίηση

Trace λεπτό ή ήπιο Το μείγμα έχει  σύσταση αραιή σαν crème anglaise που «κρατάει στο κουτάλι».  Συστήνουμε να περιμένετε μέχρι ο πολτός να πήξει λίγο ακόμα πριν χυτεύσετε τα σαπούνια σας γιατί  μπορεί να «κόψει». Όμως μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε τα πρόσθετα (χρωστικές, αρώματα, έλαια υπερλίπανσης…). Trace μέσο ή τυπικό Ο πολτός σαπουνιού αφήνει σαφές ίχνος (=Trace), όταν σηκώνετε  το μίξερ, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά υγρό ώστε να μπορείτε να κάνετε  προσθήκες και να χυτεύσετε  εύκολα. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να χυτεύσετε  το σαπούνι σας, αν θέλετε μια λεία επιφάνεια

trace-sapoyni_typiko_athinarom                                              trace-sapoyni_athinarom

Trace γνήσιοΤο μείγμα έχει πήξει περισσότερο. Εάν είστε αρχάριος, είναι καθησυχαστικό να περιμένετε αυτό το στάδιο για να είστε σίγουρος  ότι η στιγμή του Trace  έχει επιτευχθεί.  Η υφή του σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διάφορα εφέ (μαρμπρέ)  ή άλλα χρωματικά εφέ χωρίς οι πολτοί διαφορετικού χρώματος  να αναμειγνύονται πολύ.  Trace παχύΟ πολτός έχει γίνει σαν κρέμα και αρχίζει να γίνεται δύσκολο να αναμειχθεί.  Είναι καλύτερα να μην περιμένει περισσότερο για να χυτεύσετε τα σαπούνια σας. Η σύσταση αυτή σας επιτρέπει να κάνετε όλα τα είδη  καλλιτεχνικών εφέ: «μαρμπρέ», κύματα ή σαντιγύ πάνω στο σαπούνι κλπ…

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΑΣ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ