Το κερί Καρνάουμπα…

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ATHINAROM : Πλατεία ΨΥΡΡΗ  – Παλλάδος 21 (μετρό Μοναστηράκι)

τηλ 210 7242151 – τηλ 210 6911022.  Μετρό Μοναστηράκι 

www.athinarom.gr

———————————————————————————–

Το κερί Carnauba εκκρίνεται από τα φύλλα φοίνικα που φύεται στη Βραζιλία: Copernica cerifera. Αυτό το κερί υψηλού σημείου τήξεως παρέχει φιλμ υψηλής προστασίας και χρησιμοποιείται κυρίως σε μακιγιάζ. Είναι κυρίως βασικό συστατικό στην σύνθεση του κραγιόν, που αυξάνει την αντοχή στη θερμότητα, τη σκληρότητα και τη σύσταση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τις αλοιφές ή τα γαλακτώματα ποιο πυκνά και να αυξήσει τη δύναμη του προστατευτικού φιλμ. Σας το προσφέρουμε τώρα ΒΙΟ.

INCI όνομα: Copernicia cerifera κερί

Εμφάνιση: κίτρινα κομματάκια

Σημείο τήξης: 83 ° C

keri_karnaoyba_krayon_athinarom

Το Carnauba (Copernicia cerifera) είναι φοίνικας στη Βορειοανατολική Βραζιλία που παράγει ένα κερί ονομάζεται καρναουβικός κηρός, που συλλέγεται από τα φύλλα των δένδρων. Αυτό το κερί χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές : σε προϊόντα για γυάλισμα αυτοκινήτων, υποδημάτων, δαπέδων, και συχνά αναμιγνύεται με μελισσοκέρι για διάφορες εφαρμογές.

Είναι επίσης ένα από τα κύρια συστατικά του κεριού που χρησιμοποιούνται από surfers σε συνδυασμό με το λάδι καρύδας. Επίσης, χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τροφίμων βιομηχανικά προϊόντα. Τα τρόφιμα επικαλύπτονται με κερί για να τους δώσει μια λαμπερή εμφάνιση. Ως εκ τούτου βρίσκεται σε γλυκά και σοκολάτες. Άλλες εφαρμογές στη φαρμακευτική βιομηχανία για την επικάλυψη ορισμένων φαρμάκων.

Τέλος, χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία καλλυντικών για την ανάπτυξη των κρεμών, κραγιόν ή βάλσαμο.

Το σημείο τήξης του είναι αρκετά υψηλή και δίνει μεμβράνη κηρού carnauba με μεγάλη επικαλυπτική δύναμη και ισχυρή συνεκτικότητα στην υφή του, είναι πολύ χρήσιμο στη παρασκευή κραγιόν και μπαλμ για τα χείλια. Αποτρέπει, με το σχηματισμό ενός προστατευτικού φιλμ, την αφυδάτωση του δέρματος. Καθιστά δυνατή τη χρήση των φυτικών ελαίων σε σημαντικές αναλογίες (20-30%) για μπαλμ από μαλακά ως πολύ σκληρά με κηρώδη εμφάνιση και τελείως λεία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συν-γαλακτωματοποιητής σε συνδυασμό με μελισσοκέρι γαλακτωματοποίησης ή κερί μέλισσας να ενισχύσει τη σύσταση μιας κρέμας.

Οδηγίες: συνήθης δοσολογία 2 έως 10%

Αυτό το κερί μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με μελισσοκέρι ή γαλακτωματοποιητή.

Σε κρέμες, οι δοσολογίες θα πρέπει να μην υπερβαίνει το 5%, ενώ για μπαλμ μπορεί να είναι έως 10%.

Η τήξη του κηρού Carnauba χρειάζεται να σιγοβράζει σε μπεν μαρί (ιδανικά 90 ° C).