Μελισσοκέρι ΒΙΟ…

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM: Ευαγγελίστρια – Σπέτσες

τηλ 210 7242151 – 210 6911022

www.athinarom.gr

info@athinarom.gr

———————————————————————

Cera alba

Το κερί της μέλισσας είναι 100% φυσικό, πολύπλοκο μίγμα εστέρων λιπαρών, λιπαρών οξέων και ενώσεις υδρογονανθράκων. Καθιστά τα μπαλμ και τα κραγιόν σας πιο πυκνά και πιο επικαλυπτικά. Επίσης είναι δημοφιλές επειδή σταθεροποιεί τα γαλακτώματα και καθιστά τις κρέμες πολύ προστατευτικές, ή χρησιμεύει στην κατασκευή φυσικών κεριών. Αυτό το κίτρινο κερί, Βιολογικό, εξαιρετικής ποιότητας θα σας γοητεύσει επειδή είναι πολύ μαλακό στην αφή και την εξαιρετικά όμορφη μυρωδιά μελιού.

Μέθοδος παραγωγής: Σύντηξη με ζεστό νερό των κυψελίδων που κατασκευάζονται από τις μέλισσες για την αποθήκευση μελιού. Το κερί συλλέγεται στο τέλος της σεζόν, με το μέλι χωρίς να πειραχτούν οι περιοχές που βρίσκονται οι νέες μέλισσες. Επομένως, δεν καταστρέφονται οι κυψέλες, αλλά ανακυκλώνονται.

Σύνθεση: Σύνθετο μίγμα κηρωδών εστέρων λιπαρών οξέων και αλκοολών, ελεύθερων λιπαρών οξέων και ενώσεις υδρογονανθράκων μακράς αλύσσου.

Ποιότητα: Κερί από βιολογικές κυψέλες, 100% αγνό και φυσικό

Γεωγραφική Προέλευση: Καμερούν

Καλλιέργεια: Μελισσοκομία Βιολογικά πιστοποιημένο από Ecocert.

Οναμασία INCI : Cera alba

Εμφάνιση: Κομμάτια ακανόνιστα

Χρώμα: Κίτρινο έως σκούρο κίτρινο

Οσμή: έντονη οσμή μελιού, πολύ όμορφη

Αποθήκευση: Να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και το φως. Ξανασφραγίστε το σακουλάκι μετά τη χρήση.

Από τους αρχαίους χρόνους, οι ιδιότητες του κεριού το καθιστούν ελκυστικό για πολλές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται κυρίως στον τομέα των καλλυντικών και τη φαρμακευτική βιομηχανία και για την παραγωγή των φυσικών κεριών. Στη βιομηχανία τροφίμων, το κερί είναι γνωστό ως Ε 901, ως λούστρο. Επίσης, χρησιμοποιείται για την επικάλυψη ορισμένων τυριών.

Ιδιότητες:

  • Πάχυνση και υφής σε κρέμες και λοσιόν
  • Σκληραίνει την υφή στα στικ.
  • Δημιουργεί επικαλυπτικό φιλμ σε κρέμες λοσιόν, και μπαστούνια
  • Σταθεροποιητής σε γαλακτώματα
  • Υπόσρτρωμα στα κεριά.
  • Σκληρυντικό στα σαπούνια

Χρήσεις:

  • Βάλσαμα (Μπαλμ)
  • Sticks και κραγιόν
  • Gloss (δημιουργεί την υφή)
  • Αποσμητικά στικ.
  • Κρέμες και κηραλοιφές: κάνει τις πλούσιες κρέμες να “γλιστράνε” λιγότερο” και αυξάνει τη προστατευτική τους ισχύ (φιλμ), σταθεροποιώντας το γαλάκτωμα. Ιδιαίτερα χρήσιμα σε γαλακτώματα «νερό σε έλαιο» ή για να αυξήσει τις προστατευτικές και θρεπτικές ιδιότητες για τις κρέμες χεριών ή κρέμες για ακραίες καιρικές συνθήκες (κρύο, ξηρασία …)
  • Κατασκευή κεριών
  • Σαπούνια

Διαλυτότητα: Να διαλύονται στην ελαιώδη φάση θερμού

Σημείο τήξεως: 61-66 ° C

Ενδεικτικές ποσολογίες

Σε βάλσαμα και στικ 1 έως 10% (το συνολικό βάρος του παρασκευάσματος σας) ή περισσότερο, εισάγεται στην ελαιώδη φάση

Σε γαλακτώματα (κρέμες): 1-5% (συνολικό βάρος του παρασκευάσματος σας), να εισάγεται στην ελαιώδη φάση – συνήθως σε ποσοστό 1-3% έχουμε καλύτερα αποτελεσμάτα.

Διαδικασία: Λιώστε το κερί σε μπεν μαρί με τα άλλα συστατικά της ελαιώδους φάσης.

Συνδυασμοί:

  • Χρήση μόνο του ως κηρός σε βάλσαμα (μπαλμ), σε ανάμιξη με έλαια και βούτυρα: σκληραίνει και αυξάνει την δύναμη του σχηματισμού επικαλυπτικού φιλμ
  • Μόνο του, χωρίς γαλακτωματοποιητή, σε “γαληνικές κρέμες” (cold cream) το κερί σας τις κάνει να “κρατάνε” κάνοντας πιο πυκνή την ελαιώδη φάση. Είναι δύσκολο να παραχθούν γαλακτώματα χρησιμοποιώντας μόνο κερί μέλισσας. Τα γαλακτώματα αυτά δεν είναι πολύ σταθερά στον χρόνο και θα είναι βαριά, πολύ επικαλυπτικά. Για να πετύχετε σταθερά γαλακτώματα εύκολα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε γαλακτωματοποιητής, και να συμπληρώσετε κερί για ένα γαλάκτωμα πιο προστατευτικό και θρεπτικό.
  • Σε συνδυασμό με ένα γαλακτωματοποιητή: η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας (1-3%) του κεριού στο γαλάκτωμα χρησιμοποιείται για να πυκνώσει και να αυξήσει τη σταθερότητα της μεμβράνης και την ικανότητα σχηματισμού.
  • Σε συνδυασμό με άλλα κεριά (καρναούμπα, καντελίλλα, ρύζι) σε στικ και κραγιόν.
  • Μόνο του ή σε συνδυασμό με κερί σόγιας σε κερί.

Προφυλάξεις: Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά, μην καταπιεί, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Να είστε προσεκτικοί για να μην καεί κατά το χειρισμό λιωμένο κερί.