Αλλαντοΐνη, τι είναι;

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Καπνικαρέας 19Α – ΠΛΑΚΑ  ( Μετρό Μοναστηράκι )

Τηλ. 210 6911022 – μέιλ : info@athinarom.gr

———————————————————————

allantoini_comfrey_athinarom

Σύμφυτο Σύμφυτο Symphytum officinale

Η αλλαντοΐνη στα Καλλυντικά

——————————————————————————————-

Ας δούμε τι είναι και πως χρησιμοποιείται:

Η αλλαντοΐνη είναι χημική ένωση που παράγεται από το γλυοξυλικό οξύ. Στα περισσότερα θηλαστικά, εκτός από τον άνθρωπο και τον πίθηκο, η αλλαντοΐνη παράγεται κατά την διαδικασία οξείδωσης του ουρικού οξέος.
Την βρίσκουμε επίσης σε πολλά βοτανικά εκχυλίσματα όπως και στο φυτό Σύμφυτο (φωτογραφία), καθώς επίσης και στα ούρα των βοοειδών και των περισσότερων θηλαστικών.

Σύμφυτο (Symphytum officinale) Το σύμφυτο ήταν γνωστό από το Μεσαίωνα, χρησιμοποιούταν με τη μορφή καταπλάσματος για την ανακούφιση και την θεραπεία καταγμάτων και μωλώπων. Οι βοτανολόγοι το συνιστούσαν επίσης και για εσωτερικά τραύματα.
Στις αρχές του αιώνα μας αποκαλύφθηκε ότι περιέχει αλλαντοΐνη, έναν παράγοντα πολλαπλασιασμού των κυττάρων, που βοηθά στην αποκατάσταση τραυμάτων των ιστών (στους ιστούς, ας σημειωθεί, περιλαμβάνονται και τα κόκαλα ).

Η αλλαντοΐνη χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα στοματικής υγιεινής (οδοντόπαστα, στοματικά διαλύματα), αλλά πλέον και στα καλλυντικά προϊόντα λόγω της κερατολυτικής της σύστασης (της ιδιότητάς της δηλαδή να μαλακώνει την κερατίνη και ως εκ τούτου να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στην υδατική φάση είτε στην τρίτη φάση των κρεμών μας σε ποσοστό 0.5 %-1 %, ιδιαίτερα δε σε καλλυντικά που προορίζονται για πολύ ξηρά ή σκασμένα δέρματα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη χρήση της και να την προμηθευτείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ συνταγή για κρέμα χεριών με βούτυρο Καριτέ και Αλλαντοΐνη κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ