Λεκιθίνη

Πρώτες ύλες on line : ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ATHINAROM : Καπνικαρέας 19Α – ΠΛΑΚΑ  ( Μετρό Μοναστηράκι )

Τηλ. 210 6911022 – μέιλ : info@athinarom.gr

—————————————————————————-

Μας ρωτήσατε πρόσφατα πως μπορεί να χρησιμοποιήσετε την λεκιθίνη στα καλλυντικά σας.

Ας δούμε λίγο λοιπόν τί είναι η λεκιθίνη και πως χρησιμοποιείται:

Ο γενικός όρος λεκιθινη χρησιμοποιείται για να περιγράψει όλες τις ομάδες των λιπαρών ουσιών που υπάρχουν στους ζωικούς και φυτικούς ιστούς καθώς και στον κρόκο του αυγού και οι οποίες συντίθενται από φωσφωρικό οξύ, χολίνη, λιπαρά οξέα, γλυκόλη, τριγλυκερίδια κλπ. Η λέξη «λεκιθίνη» μάλιστα προέρχεται από την αρχαιοελληνική «λέκιθος» που σημαίνει κρόκος αυγού.

Η λεκιθίνη αποτελεί ένα σημαντικότατο συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και βρίσκεται άφθονη σε ποικιλία πηγών όπως η σόγια, το ψάρι, το κοτόπουλο κλπ. Ως συμπλήρωμα διατροφής η λεκιθίνη θεωρείται από τα πιο σημαντικά καθώς λόγω της σύστασής της λειτουργεί ως όχημα για τα απαραίτητα λιπαρά οξεά και για την προώθηση του μεταβολισμού μέσω της κυτταρικής μεμβράνης. Ενισχύει την μνήμη και γενικότερα το νευρικό σύστημα, ενώ λέγεται ότι επιβραδύνει την αρτηριοσκλήρυνση.

Σε ό,τι αφορά τα καλλυντικά προϊόντα, η λεκιθίνη (την οποία βρίσκουμε σε υγρή μορφή και σε χρυσοκίτρινο χρώμα – Η λεκιθίνη Σόγιας είναι φυτικός γαλακτωματοποιητής πολύ ενδιαφέρον για τις μαλακτικές του ιδιότητες και την ισχυρή του συγγένεια με την επιδερμίδα.) δρα ως φυσικός γαλακτωματοποιητής καθώς η ιδιαίτερη χημική της δομή μπορεί και  έλκει τα λιπαρά με τα υδατικά στοιχεία σε συνδυασμό (γαλακτωματοποίηση). Η χρήση της στις κρέμες μας, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το μελισσοκέρι, μας δίνει μια πιο «σφιχτή» και πολύ ενυδατική κρέμα, άρα ιδανική για περιπτώσεις έντονης ξηροδερμίας.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΛΕΚΙΘΙΝΗΣ

Χρησιμοποείται σε ποσοστό όχι παραπάνω του 3% στο σύνολο της συνταγής μας (μεταξύ 0.5-3%), ωστόσο χρειάζεται αρκετό πειραματισμό για να πετύχουμε την σωστή γαλακτωματοποίηση.
Η συμβουλή μου θα ήταν να συνδυαστεί με έναν πιο σταθερό γαλακτωματοποιητή για καλύτερο και σωστότερο αποτέλεσμα.
Tip: Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το μισό μελισσοκέρι των συνταγών μας με λεκιθίνη και δείτε το αποτέλεσμα.

Advertisements